El Departament de Salut ha donat per acabada l'epidèmia de grip d'aquest hivern a Catalunya en descendir la taxa d'incidència del virus a 88,78 casos per 100.000 habitants, per sota del llindar epidèmic, establert per aquesta temporada en 110,7 casos.

Segons el Pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (Pidirac), les taxes d'incidència han disminuït aquesta setmana en tots els grups d'edat, encara que en la franja de 0 a 4 anys encara estan per damunt de la mitjana d'altres temporades.

Durant l'última setmana hi ha hagut 11 ingressos hospitalaris de casos greus per virus de la grip i, des de l'inici de la temporada, a principi d'octubre, un total de 1.027 persones han necessitat hospitalització.

El 21% dels casos han requerit ingrés a la UCI; el 71,7% dels casos no estan vacunats i, d'aquests, el 56% tenen entre 65 i 100 anys.

Segons les previsions de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la grip es mantindrà durant les setmanes vinents a nivell basal i anirà disminuint gradualment.