L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles ha instal·lat dues càmeres lectores de matrícules a les entrades del poble. Segons va explicar l'alcalde, Eduard Llorà (PDeCAT), la funció de les càmeres és la d'impedir els robatoris en domicilis a la localitat.

Llorà va plantejar que els objectius de l'actuació són aturar els lladres i dissuadir-los de robar a les Planes. Segons ell, les càmeres enregistren les matrícules dels vehicles i permeten detectar el moment en el qual s'ha perpetrat un robatori.

L'alcalde va valorar que les càmeres no són la solució definitiva als robatoris. «La solució és que els Mossos d'Esquadra per poder fer la seva feina», va exposar.

Llorà va comptabilitzar més de deu robatoris en interiors de llars l'any passat i un enguany. Segons ell, l'Ajuntament ha aprofitat uns contractes i una tecnologia que els Mossos d'Esquadra tenen per a empreses i els ha llogat els instruments. «Hem ampliat un d'aquests contractes per poder cedir les dades als Mossos», va explicar.

També va apuntar que la voluntat és tenir les dues càmeres a les entrades fins que tingui lloc el desplegament del pla de càmeres del Consell Comarcal de la Garrotxa. Llavors, segons Llorà, l'Ajuntament traurà les càmeres de lloguer de les entrades al poble i les posarà en espais conflictius del nucli urbà. Com a exemples, va enumerar la Parada, zones esportives i places. Va concretar que són llocs on han detectat problemes de vandalisme i d'incivisme, especialment pintades i destrosses en el mobiliari urbà.