Girona se suma de nou a la iniciativa per promoure l'apagada simbòlica dels principals monuments i edificis històrics més gran del món, «L'Hora del Planeta». A àmbit estatal, gairebé 200 ajuntaments, 90 empreses i 70 organitzacions ja s'han sumat a la iniciativa que se celebrarà el 30 de març a arreu com a gest contra el canvi climàtic.

La proposta de l'organització World Wide Fund for Nature (WWF) fa una crida també a la participació de milions de persones a tot el planeta perquè s'uneixin per realitzar una aturada del consum d'electricitat entre dos quarts de nou i dos quarts de deu del vespre del 30 de març per demostrar el seu compromís amb la conservació de la natura, sotmesa a un procés de degradació sense precedents.

L'organització assenyala que la pèrdua de biodiversitat i el canvi climàtic són els problemes ambientals més greus de l'actualitat, en aquest sentit, indica que «L'Hora del Planeta 2019» vol «inspirar al món» a actuar i ajudar a conservar la natura.

De moment, gairebé 200 ajuntaments de tot l'Estat s'han compromès a apagar els seus monuments més emblemàtics com un símbol de lluita contra el canvi climàtic. Així, l'Ajuntament de Girona apagarà durant 60 minuts els llums de la Catedral, l'església de Sant Feliu i l'edifici del consistori municipal. A Barcelona, la mesura simbòlica serà visible al Parlament de Catalunya i a la seu del Museu d'Art Contemporani (MACBA). Altres edificis emblemàtics seran el Palau de Cibeles, la Porta d'Alcalá a Madrid, la Torre d'Hèrcules a la Corunya, el Museu Guggemheim de Bilbao o la Catedral de Burgos.

Aturada global

Entre les empreses compromeses hi ha ADIF, que apagarà els rètols de 32 estacions de tren entre les 20.30 i les 21.30 del vespre a l'interior de les estacions de Sants, Atocha o Alacant i es realitzarà un compte enrere en pantalles gegants amb Exterior Plus, una empresa que de nou se suma a la campanya amb la cessió d'espais en estacions i centres comercials. El Corte Inglés farà també una apagada durant 60 minuts la seva pantalla de la plaça de Callao a Madrid.

Per altra banda, han anunciat la seva participació durant la jornada els partits polítics, organismes públics i privats, ONG i altres associacions apagaran els seus edificis, ajudaran a difondre la campanya o posaran en negre seves pàgines webs per donar suport a «l'Hora del Planeta».

L'ONG també anima a tots els ciutadans a no quedar-se fora de la campanya i sumar-se a la iniciativa a través de la pàgina web de l'ONG en la qual es poden comprometre a apagar la llum.