Les institucions gironines han rebut aquesta setmana el segell Infoparticipa, un reconeixement atorgat per un grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona a la transparència dels webs institucionals.

Els ajuntaments de Cassà de la Selva i Llagostera han estat els dos únics municipis de les comarques gironines reconeguts amb el 100% de transparència en aquesta edició. Bescanó ha obtingut per segon any consecutiu el segell, amb un 84,62% dels indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de l'Autònoma.

Amb un 91,84% de transparència, el Consell Comarcal del Gironès és l'únic de la demarcació amb el Segell Infoparticipa i el segon en l'àmbit de Catalunya (només el Vallès Occidental el supera amb un 97,96%). L'estudi InfoParticipa avalua, cada any, totes les pàgines web dels Consells Comarcals de Catalunya, i a partir d'una cinquantena d'indicadors estableix l'obtenció del segell a la qualitat i la transparència de la comunicació pública.