La Fundación del Toro de Lidia ha recorregut per via administrativa la decisió de l'Ajuntament d'Olot de desestimar la petició de la plaça de toros per fer un festival taurí amb a la idea de començar el retorn de la tornada de les corrides a Catalunya.

Ahir la Fundación del Toro de Lidia amb el suport de la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya, l'Escola Taurina de Catalunya, l'Associació de Criadors de Brau de les Terres de l'Ebre i la Penya Taurina de la Garrotxa va presentar el recurs a l'Ajuntament d'Olot.

La Fundación exposa que els toros disposen de protecció legal i que el Tribunal Constitucional ha determinat que cap administració pot fer accions referents a la prohibició de les corrides i que, encara més, les han de fomentar.

Segons els taurins, les exigències legals estan per sobre dels acords presos per un ajuntament. Així doncs, consideren que la declaració d'Olot com a ciutat antitaurina no té eficàcia jurídica i que la consulta popular referent al correbou no es pot aplicar. A més, consideren que la consulta del correbou feta per l'Ajuntament no té caràcter vinculant i que l'acord de l'Ajuntament, per la qual cosa l'acord municipal que se'n deriva no és aplicable.

Pel que fa a la cessió de la plaça, el recurs apunta que l'obligació de fomentar els toros inclou la cessió de béns de titularitat pública destinats al desenvolupament de l'activitat taurina, sobretot si els béns van ser fets per fer corrides.

Argumenten que les seves consideracions prevaleixen sobre el concepte de «voluntat majoritària», atès que l'Ajuntament no pot desconèixer les seves obligacions legals per entendre que hi ha ciutadans contraris al compliment.

El president de la Fundación, Victorino Martín, ha considerat que el recurs suposa un pas més per a la tornada dels toros a Catalunya. En cas de desestimació, la Fundación executarà les accions legals a les quals tingui dret.