La candidata gironina d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés dels Diputats, s'ha mostrat avui indignada després de visitar la seva germana Dolors Bassa i a Carme Forcadell a la presó d'Alcalá Meco. Poc després de sortir de la presó madrilenya, Bassa ha denunciat que "la Dolors i la Carme desconeixien l'èxit de la manifestació de dissabte a Madrid".

Montse Bassa ha afegit que ambdues polítiques empresonades "estan desinformades pel control a l'accés a la informació que pateixen a la presó, però un cop he pogut parlar amb elles i han conegut que vam ser 120.000 persones a Madrid, s'han mostrat molt il·lusionades i, un cop més, m'han demanat que continuem lluitant i que no ens resignem".

Davant aquesta nova situació, la candidata d'Esquerra ha afirmat que "per situacions com aquestes, cada dia tinc més ganes de denunciar la repressió, lluitar pels interessos dels gironins i gironines i treballar per la independència de Catalunya des d'un faristol al Congrés als Diputats. No ens callaran".

Candidatura de Montse Bassa

Montse Bassa va ser escollida candidata gironina d'Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés dels Diputats que se celebraran el proper diumenge 28 d'abril durant un Congrés Regional que els republicans van celebrar el dissabte 9 de març a Sarrià.