La plataforma d'esquerres Sumem Banyoles ha recollit un total de 169 propostes de candidats per formar part de la seva llista electoral. La plataforma va tenir obert un procés participatiu entre l'1 i el 10 de març perquè la ciutadania proposés candidats i argumentés la seva tria. En total van participar-hi 80 usuaris, tenint en compte que cada participant podia traslladar fins a tres noms diferents.

La plataforma valora molt positivament el resultat del procés, perquè considera que aquest respon a la demanda ciutadana de tenir incidència en els projectes polítics que es presenten a les eleccions. D'aquesta manera, l'organització es reafirma en el seu funcionament horitzontal, transparent i participatiu.

La plataforma informa que continua oberta l'opció de fer arribar aportacions perquè siguin tingudes en compte en l'elaboració del programa electoral a través del seu web. Tothom qui ho desitgi pot exposar les seves idees a través del web de Sumem Banyoles: https://sumembanyoles.wordpress.com/fes-propostes-per-banyoles/