Ahir era el dia en què s'havia de desnonar can Cendra d'Estanyol, una masia que es troba al petit nucli rural que pertany a Bescanó. La comitiva judicial va trobar la dona que vivia al mas, segons apunten fonts municipals, morta a dins d'un cotxe als afores de la casa en el moment de desnonar-la. La mateixa comitiva va ser l'encarregada d'avisar els serveis d'emergències cap a tres quarts d'una de la tarda. Segons les primeres informacions que es van fer públiques ahir, la dona s'hauria tret la vida omplint l'automòbil de gas. En aquests moments, la investigació segueix en curs i l'autòpsia confirmarà les circumstàncies de la mort, segons va informar ACN.

Efectius dels Mossos d'Esquadra i de Bombers es van dirigir ahir al migdia a la masia de can Cendra, a Estanyol, on la comitiva judicial que havia de fer el desnonament de l'habitatge es va trobar la dona resident morta a dins d'un cotxe als afores de la casa. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació, però tot apunta que la dona s'hauria tret la vida. La funerària va traslladar el cos fins a l'Institut de Medicina Legal de Girona, que és on es durà a terme l'autòpsia que aclarirà les causes de la mort. L'Ajuntament de Bescanó lamenta la mort de la veïna i demana que es faciliti seguir amb la investigació del cas, sense voler especificar més detalls de l'incident.

Veïns propers a la zona expliquen que la dona tenia uns 60 anys i que vivia a la masia, que era propietat familiar. Gent pròxima a la difunta explica que fa uns dies va comentar que marxaria de la masia i aniria a viure a un altre indret no gaire lluny. Segons detallen els veïns, la dona hauria confirmat el dimarts a la matinada a través d'un grup de Whatsapp que marxava de la masia i que se n'anava a viure a un altre indret, tot afirmant que «havia estat un plaer viure a Estanyol». Al cap d'unes hores, la comitiva judicial encarregada del desnonament va trobar el cos sense vida de la dona. Fonts properes al cas comenten que suposadament el desnonament no hauria estat per problemes econòmics. Can Cendra és una masia que era propietat de la família dels Cendra d'Anglès, que després d'Estanyol, haurien anat a viure a l'altre municipi gironí, conservant la casa de pagès que ha estat l'escenari dels fets.