El Servei Bàsic d'Atenció Social de l'Ajuntament de Bescanó va atendre i coneixia la "situació socioeconòmica" de la veïna del municipi que va ser trobada morta dimarts per una comitiva judicial a l'anar a desnonar-la.

En un comunicat de l'alcalde, Pere Lluís, el consistori ha informat que els serveis socials havien atès la víctima "tenint en compte les seves peticions i respectant sempre la seva voluntat".

A l'Ajuntament li constava l'ordre de desnonament i els serveis socials van treballar per posposar-: el van retardar fins al 19 de març i van emetre un segon informe a petició de la dona per presentar-lo al jutjat.

A més, el Servei Bàsic d'Atenció Social va intervenir "de manera continuada" en aquest cas oferint recursos i serveis als quals la dona es va poder acollir.

Els Mossos d'Esquadra van anar dimarts al domicili de la víctima després de rebre l'avís de la comitiva judicial que la va trobar i els agents van comprovar que la dona estava dins d'un vehicle amb olor de gas i tot apunta que s'havia tret la vida .

En un comunicat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que el Jutjat d'Instrucció 3 de Girona investiga el cas i que dimarts va procedir a l'aixecament del cadàver la autòpsia està pendent de practicar.

Inicialment, l'equip forense no va apreciar signes de criminalitat que indiquin la participació d'una altra persona a la mort de la dona.

El llançament havia estat suspès en una ocasió anterior i és conseqüència d'una sentència de Primera Instància del 16 de març de 2018 --confirmada per l'Audiència de Girona el juny de l'any passat-- que va estimar la nul·litat d'un contracte entre una mercantil - -no vinculada al sector immobiliari-- i un particular, la víctima.

Aquest contracte incloïa la cessió d'ús de l'habitatge a la qual aquest dimarts s'ha desplaçat la comitiva judicial.