21 de març de 2019
21.03.2019
Diari de Girona

Acrediten 130 equips de primària per la bona pràctica assistencial

Entre els nous EAPs que han rebut l'acreditació hi ha Anglès, Cassà de la Selva, l'Escala o Lloret de Mar

21.03.2019 | 01:03
Acrediten 130 equips de primària per la bona pràctica assistencial

El Departament de Salut ha lliurat aquesta setmana a Barcelona els certificats d'acreditació a 130 equips d'atenció primària (EAP) de Catalunya per la seva bona pràctica assistencial. Entre els nous EAPs acreditats hi ha el d'Anglès, Cassà de la Selva, l'Escala o Lloret de Mar, per exemple. Amb aquests ja són 369 els equips d'atenció primària de Catalunya acreditats, que suposen la pràctica totalitat.

L'objectiu principal de l'acreditació és impulsar la millora contínua de la qualitat en l'atenció primària de salut. S'avaluen 347 aspectes inspirats en estàndards europeus, de bona pràctica assistencial com el lideratge, la planificació, la gestió de l'equip, la satisfacció dels pacients o les aliances i la gestió dels recursos.

Aquesta acreditació és la condició necessària per formar part de la xarxa pública d'atenció primària i s'ha de renovar cada quatre anys. Aquest sistema, elaborat per experts en atenció primària i metodologia d'avaluació de la qualitat, compta amb el consens de les societats científiques, col·legis professionals i patronals.

Es va començar a implantar el 1981 en alguns hospitals i des del 2014 als equips d'atenció primària de Catalunya. El Departament considera que el fet que l'acreditació s'apliqui de manera continuada afavoreix que el nivell de qualitat augmenti de manera racional i progressiva.

Durant l'acte de lliurament dels certificats a l'Auditori AXA de Barcelona aquest dimarts la consellera de Salut, Alba Vergés, va apuntar que aquesta legislatura l'atenció primària ha estat una aposta «com a eix vertebrador del sistema de salut».

La consellera va recordar que el consell executiu de Govern d'aquest dimarts va aprovar un Decret llei per garantir que els professionals de l'Institut Català de la Salut (ICS) recuperin enguany ja el 75% del complement de productivitat.

«És de justícia el retorn i alhora un reconeixement per a tots els professionals de la salut», va reblar la titular del Departament de Salut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook