Córrer una ultramarató mai és fàcil, i menys amb esclerosi múltiple però és l'objectiu d'un esportista gironí, Borja Garcia, i el seu amic David Olivares, que s'han marcat el repte de participar a la Transvulcània per recaptar fons per continuar investigant la malaltia.

Els dos corredors, que ja van completar aquesta popular prova , tornaran al maig a l'illa de la Palma per córrer els 74 quilòmetres d'una de les proves d'ultra trail més exigents i mediàtiques, per col·laborar amb la recerca biomèdica sobre l'esclerosi múltiple que impulsa la Fundació Gaem.

Amb el repte «ConEMsepuede», les sis persones que impulsen aquesta campanya solidària volen mostrar com l'esport és una via per conviure amb la malaltia.

«En Borja és la persona amb qui més quilòmetres he compartit. Ara fa tres anys que li van diagnosticar l'esclerosi i, quan va tenir clar que volia tirar endavant un repte solidari per recollir fons per a la investigació i mostrar a la gent que es pot seguir actiu, m'hi vaig sumar sense dubtar-ho», explica David Olivares, de Bescanó.

Amb 74,3 quilòmetres, 4.350 m de desnivell acumulat positiu i 4.057 de negatiu, l'onzena edició de la Transvulcània tornarà a comptar enguany amb uns 3.600 corredors inscrits d'una seixantena de nacionalitats dividits en quatre modalitats diferents.

«Vam triar la Transvulcània perquè era una cursa que ja havíem corregut i de la qual teníem molt bon record, i perquè és una prova que mou molta gent, és un bon aparador per a una causa solidària», assenyala.

Per col·laborar amb la Fundació Gaem, han posat en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma Mi Grano de Arena on recullen els donatius per a l'entitat que obtenen organitzant activitats com curses o concerts benèfics.