La formació política Junts per Banyoles Junts per Banyolesva anunciar aquest dimarts que per a les properes eleccions municipals es presentarà sota les sigles d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC prescindint de l'anterior marca que havien utilitzat en les dues darreres legislatures. L'alcaldable de la formació republicana, Jaume Butinyà, va donar a conèixer dues persones que formaran part dels 10 primers noms de la llista. Es tracta de Lali Turró, exregidora en tres legislatures anteriors, i de David Carvajal, economista de formació que treballa de tècnic de promoció econòmica a l'Ajuntament de Figueres. Carvajal s'incorpora a la llista com a independent i es postula per treballar pel desenvolupament econòmic de la ciutat potenciant el sector comercial i pel món de l'emprenedoria empresarial.

En el marc de l'acte que es va celebrar dimarts a la capital del Pla de l'Estany, l'alcaldable per ERC a Banyoles va presentar un projecte per instal·lar una pèrgola permanent amb una estructura lleugera que ocupi la part dura de la plaça de les Rodes. Aquest projecte tindria com a finalitat afavorir la connexió entre el centre de la ciutat i l'Estany, així com ombrejar l'espai, especialment a l'estiu, i adequar-lo per la realització d'activitats diverses com ara festes, fires i mercats, entre d'altres.

Descripció de la pèrgola

Segons explica la formació a través d'un comunicat, la voluntat és que la coberta es dissenyi de tal manera que quedi integrada a la plaça de les Rodes, amb una estructura lleugera i oberta lateralment que, en cas de necessitat, es pugui tancar per dur-hi a terme concerts, obres de teatre o altres tipus d'espectacles. Ciutats veïnes com Figueres o Girona ja disposen d'espais similars que han resultat eficients pel que fa a l'aprofitament i millora de la qualitat de l'espai públic.

Per la seva banda, la candidatura d'Esquerra Republicana es presenta a les eleccions municipals amb el propòsit d'aprofitar l'herència del mandat de Pere Bosch amb la renovació de noves persones i d'idees.