L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha començat els tràmits per a la instal·lació d'una subestació elèctrica de la companyia Bassols Energia, SA al polígon de Politger. Les funcions de la subestació seran donar resposta a la creixent demanda d'energia del polígon i reforçar la línia de mitja tensió que passa per Olot i connecta amb l'Alt Empordà.

La subestació estarà situada a la parcel·la 99 del polígon 1, prop de la benzinera. L'equipament quedarà situat entre les subestacions d'Olot i de Serinyà i garantirà l'abastiment del mercat secundari en cas d'una fallida de la subestació d'Olot.

La instal·lació de la subestació requereix la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament de Sant Jaume. L'objectiu de la modificació és requalificar el terreny on està prevista la implantació de la subestació.

Segons ha explicat l'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, serà una planta plana en forma de torre elèctrica, de la qual baixarà el fil que serà conduït cap a un sistema d'excavacions elèctriques. «Farem uns talussos amb arbrats perquè quedi amagada», ha explicat.

Cargol ha definit la subestació de molt necessària per al desenvolupament del polígon. Ha assenyalat que en poc temps el polígon ha augmentat 60.000 metres quadrats en naus industrials.

El polígon de Politger té, aproximadament, 1,8 quilòmetres quadrats i l'Ajuntament preveu fer-lo créixer per donar resposta a la demanda. Ara hi ha unes 18 naus industrials ocupades, 13 al polígon de Politger Sud i 6 al polígon de Politger nord. Enmig de les naus hi ha 4 solars sense edificar que ocupen una superfície aproximada de 60.000 metres quadrats.

L'alcalde ha puntualitzat que la subestació no té res a veure amb la planta de triatge de residus prevista al polígon nord.