22 de març de 2019
22.03.2019
Diari de Girona

Fi als talls de trànsit per les obres de la carretera de Bescanó

La Generalitat informa que a partir d'avui es podrà tornar a circular pels dos carrils

22.03.2019 | 00:45
Fi als talls de trànsit per les obres de la carretera de Bescanó

A partir d'avui es restablirà la circulació pels dos carrils de la carretera de Bescanó, un cop el Departament de Territori i Sostenibilitat ha completat ja el gruix dels treballs d'eixamplament i millora de la carretera. D'aquesta manera, s'acabaran les restriccions de trànsit que hi ha hagut a causa de les obres, tot i que els treballs no s'enllestiran del tot fins a finals de maig. En total, la inversió ascendirà a 5,2 milions d'euros.

L'obra abasta un tram de la carretera N-141e (més coneguda com a «carretera de la vergonya») d'1,8 quilòmetres de longitud, des de la primera intersecció de Montfullà fins al giratori d'entrada a Bescanó. Els treballs que s'han estat fent en les darreres setmanes consisteixen en eixamplar la carretera i rectificar el revolt de la Pilastra per augmentar la seguretat del vial. Per aquesta carretera, que medeix 11,5 quilòmetres entre Bescanó i Anglès, hi passen entre 8.500 i 13.500 vehicles cada dia.

En el tram on s'està actuant, la calçada passarà dels sis metres i mig d'amplada amb què comptava fins als nou metres previstos, amb dos carrils de circulació de 3,2 metres d'amplada i dos vorals d'un metre cadascun. En aquests moments, s'estan executant cunetes transitables d'1,5 metres d'amplada a la zona de revolts per afegir un sobreample. A més, s'impantarà una franja central zebrada de 60 centímetres que servirà de reforç per a la separació dels dos sentits de la marxa.

Els treballs que s'han fet a la calçada de la carretera des del passat mes de gener han comportat l'ocupació d'un carril i el pas alternatiu semaforitzat pel carril que quedava lliure. A partir d'avui, finalitzaran ja aquestes restriccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook