Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres cinc lladres que els veïns van veure entrar a robar en una casa de Quart.

La policia va rebre l'alerta dels ciutadans i els va detenir a Girona després de fugir amb el cotxe.

Els arrestats són dos menors i tres adults, d'entre 20 i 22 anys de nacionalitat marroquina i veïns Salt. Van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Els tres detinguts majors d'edat, un dels quals té antecedents, van passar el dia 21 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat. Pel que fa als dos detinguts menors d'edat, van ser lliurats als seus tutors legals i declararan a la fiscalia de menors quan siguin requerits.

Els fets van passar dimecres al carrer Mas Abric de Quart on, cap a un quart de sis de la tarda, uns veïns van observar un noi que estava trucant a una casa.

En veure que de dins l'habitatge no contestava ningú, van sortir tres nois més de dins un vehicle que estava estacionat a pocs metres i van saltar la tanca que envolta el domicili. Mentre els mossos eren alertats, un dels nois va començar a forçar una finestra per accedir al domicili.

Descoberts pels veïns

En aquell moment els veïns van cridar l'atenció als nois i aquests, en veure's descoberts, van tornar a entrar al cotxe i van fugir. Els mossos van arribar al domicili i van comprovar que la persiana d'una de les finestres de la planta baixa estava danyada i tenia l'obertura forçada.

Immediatament es va muntar un operatiu per tal de localitzar els autors amb la descripció que els testimonis havien facilitat. Pocs minuts més tard, una de les patrulles va localitzar el vehicle fugitiu i els cinc nois al seu interior a la carretera de Santa Coloma de Girona.

Els agents, després d'identificar-los i de comprovar que coincidien perfectament amb els autors del fet, els van detenir.