22 de març de 2019
22.03.2019
Diari de Girona

La seu de la Generalitat a Girona retira la pancarta amb el llaç groc

La delegació del Govern català a Girona opta per col·locar un cartell alternatiu amb una llaçada blanca i una franja vermella. L'Ajuntament de Girona presenta un recurs per poder mantenir el cartell independentista

22.03.2019 | 00:45
La seu de la Generalitat a Girona retira la pancarta amb el llaç groc

La província de Girona va reaccionar de forma dispersa davant la petició de la Junta Electoral de retirar alguns símbols sobiranistes de les administracions públiques, principalment els llaços grocs i les estelades, quan falta poc més d'un mes perquè se celebrin les eleccions generals. La seu de la Generalitat a Girona va optar ahir per retirar la pancarta independentista i, en substitució d'aquesta, va col·locar una altra amb un llaç blanc i una franja vermella al centre. Els operaris també van treure alguns dels llaços grocs que pengen de l'edifici. Per altra banda, l'Ajuntament de Girona va informar que ahir no retiraria la pancarta que fa referència als polítics empresonats de la façana de l'edifici, tenint en compte que ja expiraven les 48 hores de marge donades per la Junta Electoral per fer-ho. En aquest sentit, el consistori va presentar un recurs a la Junta perquè es deixi sense efecte l'ordre de despenjar el cartell.

La seu de la delegació del Govern català a Girona va seguir l'exemple de Barcelona en substituir la pancarta que mostrava un llaç groc, per una amb un llaç blanc i una ratlla roja, a més d'apartar diverses llaçades grogues. Per la seva banda, l'Ajuntament de Girona va presentar ahir un recurs davant la Junta Electoral de la zona demanant que es deixi sense efecte l'ordre de despenjar el cartell en suport als polítics empresonats on hi ha dos llaços grocs. En l'escrit, el consistori sosté que la pancarta no «interfereix» en el període electoral, sinó que el que fa és «demanar l'alliberament dels qui van complir amb el mandat democràtic», apel·lant als fets de l'1 d'octubre. Altres indrets de les comarques gironines van respondre també davant la petició de la Junta Electoral. Per exemple, l'Ajuntament de Bàscara va criticar que es despengés el llaç de grans dimensions de l'església. Des del Bisbat de Girona, atribueixen els fets a una decisió del rector de la parròquia però recorden que la institució té unes «directrius» que determinen que els centres de culte «no són el lloc adequat per posar-hi símbols».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook