22 de març de 2019
22.03.2019
Diari de Girona

L'exdirector de l'ACA, nou gerent del Consorci de la Costa Brava

Jordi Agustí diu que la prioritat serà desenvolupar i millorar els sistemes de sanejament i abastament

22.03.2019 | 00:45
Jordi Agustí (a l'esquerra), amb el president del Consorci, Jordi Soler.

L'exdirector de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) Jordi Agustí és el nou gerent del Consorci de la Costa Brava. Agustí, nascut a Figueres i que va ser enginyer en cap de l'Ajuntament de Roses i director general de Fisersa, va explicar durant la seva presentació que després de sis anys al capdavant de l'ACA va decidir deixar el càrrec a petició pròpia després d'haver assolit els objectius del pla de sanejament financer i que tenia ganes de tornar a treballar a Girona.

Garantir quantitat o qualitat

Agustí va explicar que entre les seves prioritats hi haurà el desenvolupament i la millora tant dels sistemes de sanejament com d'abastament. Segons va indicar, hi ha instal·lacions -sobretot depuradores- que han quedat obsoletes perquè ja tenen més de quaranta anys i que per tant cal afrontar renovacions. També va advertir que els nivells d'exigència de qualitat de l'aigua augmentaran, i que el canvi climàtic pot provocar un descens de l'aigua disponible i que per tant caldrà garantir-ne tant la qualitat com la quantitat. Per això, entre les seves prioritats hi haurà l'abastament en alta d'aigua de consum de tots els municipis (tant dels que formen part del consorci com dels que no), potenciar l'ús de l'aigua regenerada i reforçar el sanejament de les aigües residuals.

Pel que fa a les irregularitats en procediments administratius detectats per la Sindicatura de Comptes, Agustí assenyala que ja s'han superat les «dificultats administratives passades» i aposta per una gestió «oberta, clara i transparent».

El nou gerent, que substitueix Joan Hugas, ha subratllat que el Consorci va ser pioner en el sanejament d'aigües residuals. De fet, va néixer l'any 1971 amb l'objectiu de mantenir netes les aigües litorals per tal de convertir la Costa Brava en un destí turístic de primer ordre. En aquests moments, el Consorci està format per 27 ajuntaments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook