14 de febrer de 2013

Esclata l'operació Manga amb la intervenció del Servei de Vigilància Duanera (SVD) a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, el Consell Comarcal de la Selva, a l'oficina de Xaloc -Diputació de Girona- i al Patronat de Turisme de la Costa Brava.

Robert Fauria, alcalde de Sant Hilari i president del Consell Comarcal de la Selva, és detingut. La policia també arresta el cap del Departament d'Organització de Serveis a la Ciutadania del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Feliu Martín, els empresaris Alexandre Ros Valls i Josep Maria Franch Carcereny, que gestionaven l'empresa GRS Arc Local.

15 de febrer de 2013

El director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs, i el gerent de Xaloc, Xavier Alberch (finat recentment), declaren a Girona assistits pels seus advocats.

16 de febrer de 2013

L'apoderat de GRS, Josep Maria Franch i el funcionari del Consell Comarcal, Joan Carles Feliu Martín, surten en llibertat després de dipositar 5.000 euros de fiança al Jutjat d'Instrucció número 1 de Lugo.

En presó L'administrador de GRS i l'alcalde de Sant Hilari Sacalm també declaren però no queden en llibertat.

Més declaracions L'expresident de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, el tinent d'alcalde de Figueres, Manel Toro i l'aleshores Secretari d'Organització d'ERC a Catalunya, Josep Carrapiço, també declaren assistits pels seus advocats a la seu del SVD de Girona.

17 de febrer de 2013

La jutgessa instructora, Pilar de Lara, decreta la llibertat de Fauria -que paga 18.000 euros de fiança- i deixa en presó provisional l'empresari Alexandre Ros.

18 de febrer E

l primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda de Figueres, Manel Toro, deixa tots els càrrecs per la seva vinculació al cas Manga -els recuperarà el 10 de juny perquè no hi ha cap «avenç judicial».

22 de febrer de 2013

Les dimissions. Diari de Girona publica que la jutgessa considera que Carrapiço, amb la connivència de Fauria, va encobrir els delictes de la regidora d'Arbúcies Carmen Córdoba, que també treballava per a GRS, perquè no sortís a la llum. Aquell mateix dia Carrapiço i Córdoba van dimitir dels seus càrrecs polítics. Fauria va fer el mateix, defensant que era innocent.

26 de març de 2013

Fauria presenta oficialment la seva renúncia a la presidència del Consell Comarcal de la Selva.

5 d'abril de 2013

Nou alcalde El convergent Albert Santaugini és proclamat nou alcalde de Sant Hiliari Sacalm, en substitució del dimitit Fauria.

9 d'abril de 2013

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, assumeix la presidència del Consell Comarcal de la Selva en substitució de Fauria.

3 de desembre de 2013

Carrapiço torna a assumir la Secretaria d'Organització d'ERC.

18 de febrer de 2014

Diari de Girona comença a publicar el contingut del sumari del cas Manga, amb fragments dels atestats policials i les escoltes telefòniques que posen de manifest de quina manera operava la xarxa del cas Manga, quins eren els seus principals caps i el suport polític que GRS buscava a la Diputació, amb CiU i amb ERC, amb l'objectiu d'aconseguir contractes d'administracions públiques. Surt a la llum pública com Ros va utiltizar Ramos (CiU) i Fauria (CiU) per aconseguir una reunió amb el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, i com assegurava que «pagava» al primer perquè «intercedís» amb els ajuntaments afins.

22 de març de 2014

El Coordinador Territorial de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Xavier Pacheco, dimiteix després de saber-se que va estar cobrant de GRS mentre feia de coordinador d'àrees a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i el seu sou sortia del pagament de factures falses amb diners públics.

8 d'abril de 2014

La publicació d'una conversa telefònica intervinguda pel SVD revela que el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs, va admetre haver preparat una oposició a mida. Dimitirà el 22 d'agost.

22 de juliol de 2014

ERC trenca el pacte amb CiU al Consell Comarcal en qüestionar que el nou president no prengués mesures contra els implicats.

15 de maig de 2015

Diari de Girona es fa ressò de l'atestat policial on es plasmen les sospites del Servei de Vigilància Duanera sobre el fet que l'aleshores consellera d'Educació, Irene Rigau, estava al corrent de la martingala que havia organitzat el Consell Comarcal de la Selva amb el servei de menjadors per tal de fer un concurs a mida per entregar la concessió de 29,2 milions d'euros a Eurest Colectividades SA. Hi ha converses telefòniques entre la consellera i Fauria on aquest li demana que no surti el concurs per lots.

29 d'octubre de 2015

Diari de Girona publica l'atestat policial on se sol·licita la imputació del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig (CDC), per presumptament afavorir GRS en una adjudicació de l'Ajuntament de Moià.

14 de març de 2019

La jutgessa cita a declarar per videoconferència 57 persones i assumeix la investigació dels casos de Girona.