Intervencions a institucions, despatxos i empreses. Desenes d'ordinadors buidats de dalt a baix. I prop de 60 investigats, la majoria dels quals han estat gravats en converses telefòniques o se'ls ha requisat milers de documents i, fins i tot, se'ls va fer seguiment i vigilància personal durant diversos mesos. La investigació deixa en entredit un reguitzell de contractes que en l'expedient de diligències prèvies acumula sospites de fins a una desena de delictes: suborn, falsedat documental, tràfic d'influències, fraus i exaccions il·legals, ús d'informació privilegiada, falsificació de document públic, falsificació de document privat, blanqueig de capital i encobriment.

La investigació dirigida per la jutgessa Pilar de Lara i portada a terme amb cura i detall per Vigilància Duanera ha suposat la recerca de 25 expedients oberts. Els vuit primers casos són el que presumptament impliquen Àlex Ros a la comarca de la Selva.

En el cas Panfletos, la jutgessa considera que van utilitzar Think Twice com a «pantalla» per pagar material publicitari i promocional de CiU. En la instrucció s'han detectat factures per calendaris dels anys 2012 i 2014 i l'edició d'una revista.

El cas Carmen Córdoba, exregidora d'ERC d'Arbúcies, va ser enxampada mentre treballava a GRS Arc Local «modificant fraudulentament» multes del Consell. L'exsecretari d'Organització d'ERC, Josep Carrapiço, l'hauria encobert aconseguint-li que no fos denunciada a més «substancials» millores salarials.

El cas «pasteleo» va revelar les relacions entre funcionaris encarregats de les adjudicacions al Consell de la Selva i altres entitats locals i el personal de GRS. D'aquí se'n deriva el cas «Benjamin», un procés de selecció de personal del Consell Comarcal que hauria estat adjudicat a Benjamín Pérez que havia estat militant i regidor de CiU a Sant Hilari. Era el candidat de Fauria i «les bases [del concurs] van ser creades ad hoc i les preguntes de les proves filtrades» segons la investigació.

Vigilància Duanera afirma que en el cas empleat 8.000, Fauria hauria «pressionat» Ros perquè col·loqués Xavier Pacheco, que també militava a Convergència, mentre el seu sou es pagava «possiblement desviant fons públics del mateix Consell o l'Ajuntament de Sant Hilari».

En la investigació per les notificacions del Consell Comarcal de la Selva, mentre el presidia Jordi Gironès, el 2009 va adjudicar el concurs de notificacions de l'entitat. El concurs va ser presumptament manipulat perquè recaigués en GRS. El mateix Àlex Ros hauria elaborat el plec de condicions.

Pel que fa al cas concurs 2011/61, el Consell de la Selva va convocar aquest concurs perquè una sentència ferma li havia tombat el contracte vigent amb GRS. El concurs el va tornar a guanyar GRS i els investigadors creuen que l'empresa va disposar d'«informació exclusiva». L'últim cas és «Jo munto el comitè d'experts del concurs», on investiguen l'enregistrament d'una conversa telefònica d'Àlex Ros on diu que ell fa les bases del concurs i «per evitar ensurts fins i tot munto un comitè d'experts, cinc amics meus, de reconegut prestigi tots ells... però amics meus, i no em guanya ningú».