L'últim ple de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts va aprovar el reglament dels vigilants i agents cívics municipals. L'aprovació va ser feta amb els vots a favor de l'equip de govern del PDeCAT i l'abstenció de la CUP. El reglament servirà per ordenar el paper de l'agent cívic que des de fa un any està contractat pel municipi, segons ha explicat l'alcalde de la localitat, Joan Espona.

Fonts de l'Ajuntament han exposat que, de cara a l'any vinent, l'Ajuntament preveu fer una convocatòria pública per a una plaça de vigilant municipal, per la qual cosa feia falta l'aprovació d'un reglament més complet del que hi havia.

Segons Espona, l'any passat l'Ajuntament va fer una campanya d'anàlisi dels excrements dels gossos per tal de treure'n l'ADN i multar els propietaris dels animals. Bona part de l'èxit de la campanya va ser gràcies al treball de l'agent cívic, que també ha treballat en els aparcaments. L'agent no multa però deixa una nota al vidre dels cotxes mal aparcats.

Una altra feina de l'agent cívic és ordenar la sortida de l'escola i de la llar d'infants, un moment on hi ha molta circulació a la zona. També està atent a les obres i al fet que el marcatge dels guals sigui el correcte. L'agent es mou amb una bicicleta amb bateria i fa recorreguts pel nucli urbà.