«Amb el càncer t'arriba més suport del que esperes. Jo soc argentina i fa 18 anys que soc aquí, i durant tot el procés he rebut missatges de persones inesperades; tot aquest suport fa que no et sentis tan malalta», explica la Diana Bassarsky, de 33 anys. Li van diagnosticar càncer de cèrvix el gener del 2018, després de fer-li proves primer al CAP de Cassà i després a l'hospital Santa Caterina de Salt.

«Tenia sagnats molt abundants i foscos, i dolor, i les proves van confirmar que tenia un càncer en un estadi intermig», explica, i afegeix que va fer sessions de quimioteràpia i radioteràpia i, posteriorment, de braquiteràpia (la col·locació d'una font radioactiva prop del tumor durant uns dies).

«He tingut diversos símptomes pel tractament, però no m'ha caigut el cabell. El que em va quedar va ser fatiga i menopausa, no tindré més la regla ni podré tenir més fills, però per sort en tenia un, que tenia 20 mesos quan em van diagnosticar, i que ha estat el pilar per seguir endavant», subratlla.

«He rebut molt suport de la família i els amics; el meu pare és ginecòleg i això l'ha afectat molt, però tothom m'ha donat suport», diu. «Tu et sents molt malalta, et sents que no ets tu, rara, però els professionals que t'atenen t'ho posen molt fàcil. Els que m'han tractat a Girona han estat tots molt empàtics, m'han tractat com si no estigués malalta», diu la Diana, que actualment participa en un assaig clínic.

Arran de la malaltia es va quedar sense feina; i ara ha posat en marxa una botiga de moda en línia, des d'on impulsa la venda d'unes samarretes benèfiques amb el lema «Relinda» per recollir fons per a l'ICO.