El canvi de contenidors que durant les darreres setmanes s'ha realitzat a Ripoll ha despertat una nova polèmica. A banda del lema dels contenidors de rebuig, l'Ajuntament ha constatat com alguns veïns no volen els contenidors a prop de casa. El regidor de l'àrea de serveis al territori, Joaquim Colomer, ha admès que han rebut unes 20 peticions per modificar les àrees de contenidors, i que n'han pogut situar «pràcticament el 99% en altres llocs», però que l'emplaçament de tots els contenidors encara no és definitiu. Colomer ha assenyalat que no es fixaran a terra «fins que n'estiguem plenament segurs». De moment, ja s'han variat algunes ubicacions respecte a les que assenyalaven els plànols de desplegament.

Aquest no ha estat l'únic problema. Algunes zones on hi havia contenidors i que ara s'han quedat sense, segueixen sent utilitzades pels veïns per deixar-hi les bosses. L'accés i les condicions dels llocs on se situen els contenidors també s'han tingut en compte a l'hora de fer-ne el desplegament. «És important que no hi hagi arbres o línies telefòniques que impedeixin la recollida», assenyala Colomer.

En els indrets on segueixen deixant escombraries sense haver-hi contenidors, com és el cas de la benzinera del passeig Ragull, el consistori ha enviat la Policia Local per fer pedagogia. Per això ha demanat col·laboració si s'ha de caminar 50 metres més que fins ara per llençar les bosses, i ha afirmat que s'han sorprès dels «casos d'incivisme» dels usuaris que prefereixen deixar les bosses fora dels contenidors, malgrat que els nous tenen més capacitat.

Aquest és un dels motius pels quals els veïns que no volen els contenidors prop de casa, ja que a banda de les olors, també l'entorn acaba resultant-ne perjudicat. En les últimes setmanes ha repuntat també el costum de deixar les bosses d'escombraries a les papereres, sobretot al barri vell, dificultant la tasca del personal de neteja.