Les jornades de cuina i gastronomia de muntanya, que reben el nom de GastroPirineus, celebren enguany la quarta edició amb seu a la Vall de Núria. Una vintena de cuiners i professionals del món gastronòmic seran els protagonistes de les jornades, entre els quals hi ha alguns xefs de restaurants gironins com ara en Pere Arpa de Ca l’Arpa, a Banyoles, Marc Agud de La Solana, a Ripoll, i Martina Puigvert de Les Cols, a Olot, entre altres.

Segons indiquen els organitzadors, les jornades van crear-se l’any 2016 amb l'objectiu de donar a conèixer la cuina i els productes de muntanya, elements que doten d'identitat el territori pirinenc. L'esdeveniment, que inaugurarà la cuinera Carme Ruscalleda, convida a col·lectius, escoles i professionals del sector a participar-hi i profunditzar en la gastronomia dels Pirineus. Les jornades tindran lloc a l’Hotel Vall de Núria, on el primer dia se celebrarà el tradicional "Sopar de les Estrelles".

Des del seus inicis, GastroPirineus es planteja com una trobada professional itinerant que any rere any recorrerà les diverses comarques dels Pirineus apropant-se al públic de cada indret i facilitant així la participació de professionals i de públic aficionat. La primera edició de l'esdeveniment va tenir lloc el 2016 a la Seu d'Urgell. El següent any, les jornades es van traslladar a Alp i Puigcerdà, a Berga durant la tercera edició i finalment enguany arriba a la Vall de Núria per celebrar la quarta edició.

Menú farcit d'estrelles

Segons indiquen els responsables de l'organització a través d'un comunicat, en aquesta ocasió el menú estarà elaborat per 6 restaurants que sumen un total de 6 estrelles Michelin: Les Cols (Olot) amb dues estrelles Michelin; la Fonda Sala (Olost) amb una estrella Michelin; Semproniana (Barcelona); Les Magnòlies (Arbúcies) amb una estrella Michelin; Fonda Xesc (Gombrèn) també amb una estrella, i Ca l’Arpa (Banyoles) que té un reconeixement estrellat. L'acte comptarà amb la participació de l’Escola d’Hostaleria del Ripollès que servirà l’aperitiu de benvinguda.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’Hotel Vall de Núria estan treballant per acollir les jornades professionals de GastroPirineus, oferint preus especials per l’accés amb cremallera, ampliant horaris d'aquests, i oferint preus especials pels àpats i l’allotjament a tots els assistents a les jornades.

Entre els assistents convidats, hi figuren professionals del món de la gastronomia de Catalunya, Andorra i el sud de França: Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar) amb dues estrelles Michelin; Núria Bonet de Ca la Núria (Bellver de Cerdanya); Carles Gaig de Can Gaig (Barcelona) amb una estrella Michelin; Pere Arpa de Ca l’Arpa (Banyoles) també amb una estrella; Jeroni Castell de Les Moles (Ulldecona) amb una estrella Michelin; Marc Agud de La Solana (Ripoll); Pere Planagumà de la Taverna Rom (Roses); Ada Parellada de Semproniana (Barcelona); Joan Pallarès de Can Boix (Peramola); Martina Puigvert de Les Cols (Olot) que compta amb dues estrelles Michelin; Víctor Torres de Les Magnòlies (Arbúcies) amb una estrella; Carles Flinch de Can Manel (Andorra la Vella); Julien Blaya del Restaurant La Senyera de Vilafranca del Conflent; Francesc Rovira de la Fonda Xesc (Gombrèn) amb una estrella; Toni Sala de la Fonda Sala (Olost) també amb una estrella, i Iker Erauzkin del Restaurant Uma (Barcelona).