L'aerolínia de baix cost Ryanair elimina tres rutes des de l'aeroport de Girona de cara a la propera tardor. Es tracta de la connexió amb Cagliari (Itàlia), Bratislava (Eslovàquia) i Frankfurt (Alemanya). Precisament el primer vol que la companyia va programar a l'aeroport de Girona el desembre de 2002 és la connexió amb Frankfurt i es tracta d'una de les destinacions històriques. Per contra, recupera un altre dels destins més reclamats pel territori, el de l'Alguer (Itàlia), amb tres vols setmanals.

Durant la temporada d'hivern que ve hi haurà vuit destinacions, dues menys que aquest 2018-2019. A més, a partir de l'octubre de 2019 (quan comença la temporada d'hivern) es reforçarà la connexió amb Eindhovern (Països Baixos) amb cinc vols a la setmana. Es mantenen els vols amb Baden-Baden (Alemanya), Pisa (Itàlia), Cracòvia (Polònia), Rabat (Marroc).

L'aposta de Ryanair per a l'aeroport de Girona de cara a la propera temporada d'hivern passa per eliminar tres destinacions i recuperar-ne una altra. En primer lloc, a partir de l'octubre de 2019, l'aerolínia irlandesa deixarà de connectar la terminal de Vilobí d'Onyar (Selva) amb Cagliari (Itàlia), Bratislava (Eslovàquia) i Frankfurt (Alemanya).

Precisament, el primer vol de Ryanair a l'aeroport de Girona va ser a Frankfurt. Va ser el desembre de 2002 i la ruta entre Girona i Frankfurt-Hahn ha estat una de les històriques de la companyia a la demarcació.

La pèrdua de la ruta entre Girona i Frankfurt comportarà una davallada del nombre de passatgers d'aquesta nacionalitat a les instal·lacions gironines. De fet, aquest vol ha transportat de mitjana unes 2.500 persones durant l'anterior temporada hivernal. Aquesta xifra representa la meitat de tots els alemanys que han trepitjat la terminal gironina en els mesos d'hivern. L'altra meitat de passatgers ha arribat amb la ruta amb Baden-Baden, una ciutat alemanya a pocs quilòmetres de la frontera amb França, i que es manté de cara a l'octubre.

Conjuntament amb Baden-Baden, es mantindran els vols de Pisa (Itàlia), Cracòvia (Polònia), Rabat (Marroc) i Eindhoven (Països Baixos). De fet, aquesta ciutat dels Països Baixos reforçarà els vols que connecten amb les comarques gironines. A partir del proper hivern hi haurà cinc vols setmanals, en comptes dels dos actuals.

Per altra banda, la companyia de baix cost recupera un dels destins més reclamats pel públic gironí, la connexió amb l'Alguer (Itàlia). Ryanair ha programat tres vols setmanals amb el municipi de la Sardenya des de l'octubre. D'aquesta manera, l'aerolínia irlandesa torna a programar una ruta que es va perdre el març de 2016, després de 12 anys de connectar Girona amb aquesta població italiana que encara conserva la parla catalana. A més, aquesta connexió portava uns 100.000 passatgers a l'any.

1,4 milions de passatgers

Amb aquesta nova programació, la companyia irlandesa preveu transportar 1,4 milions de passatgers durant el 2019, una xifra similar al nombre de persones que ha viatjat amb Ryanair durant el 2018. Les previsions de la companyia també indiquen que aquesta programació donarà feina a 1.060 persones. Els vols de la temporada d'hivern ja estan a la venda i els interessats poden reservar els primers vols fins el març de 2020.