El ple del Parlament va aprovar la setmana passada per unanimitat una moció del Partit Popular (PP) que demana al Govern que impulsi «les mesures necessàries» perquè cada nen i adolescent menor de 15 anys tingui assignat un pediatre de referència.

La iniciativa del grup parlamentari popular reclama fixar un objectiu de plantilla de pediatres en l'atenció primària d'un pediatre per cada 1.200 habitants menors de 15 anys, «amb una adequada distribució territorial que permeti atendre la totalitat de la població infantil».

També reconeix la professionalitat dels metges de família que desenvolupen tasques de pediatria «considerant que aquesta situació s'hauria de produir només en casos puntuals, i no com a pràctica habitual com està succeint actualment», encara que en aquest punt JxCat i ERC es van abstenir.

El diputat del PP Santi Rodríguez va alertar que la situació en els serveis sanitaris de pediatria «s'ha anat deteriorant» en els darrers anys i va ironitzar amb que és una qüestió que s'arrossega des d'abans de l'inici del procés independentista.

Per part d'Esquerra, Titón Laïlla va defensar la necessitat de fer una «reflexió global del sistema sanitari» i que tots els nens tinguin un professional de referència assignat, mentre que Josep Riera (JxCat) va qualificar la moció com un oasi perquè no va sobre el procés independentista.

María del Camino Fernández (Cs) va defensar que la situació de la pediatria «es troba en perill d'extinció» i la socialista Assumpta Escarp va demanar responsabilitat als grups parlamentaris per treballar en temes com aquest.

A més, Marta Ribas (Comuns) va lamentar que encara s'estan pagant les conseqüències de les retallades de l'exconseller de Salut Boi Ruiz i el cupaire Vidal Aragonés va celebrar la moció perquè creu que Catalunya té un «problema molt greu» pel que fa a la pediatria, encara que va remarcar que no es podrà resoldre aquesta situació sinó s'acaba amb la privatització de la sanitat a Catalunya.