27 de març de 2019
27.03.2019
Diari de Girona

Ryanair anul·larà els vols a Cagliari, Bratislava i Frankfurt a l'octubre

27.03.2019 | 00:08
Ryanair anul·larà els vols a Cagliari, Bratislava i Frankfurt a l'octubre

L'aerolínia de baix cost Ryanair va anunciar ahir que eliminava tres rutes des de l'aeroport de Girona de cara a la propera tardor. Es tracta de la connexió amb Cagliari (Itàlia), Bratislava (Eslovàquia) i Frankfurt (Alemanya). Precisament, el primer vol que la companyia va programar a l'aeroport de Girona el desembre de 2002 és la connexió amb Frankfurt i es tracta d'una de les destinacions històriques, juntament amb les altres dues. Per contra, es recupera un altre dels destins més reclamats, el de l'Alguer (Itàlia), amb tres vols setmanals.

Durant la temporada d'hivern que ve hi haurà vuit destinacions, dues menys que aquest 2018-2019. A més, a partir de l'octubre de 2019 , que és quan comença la temporada d'hivern, es reforçarà la connexió amb Eindhovern (Països Baixos) amb cinc vols a la setmana, i es mantindran els vols amb Baden-Baden (Alemanya), Pisa (Itàlia), Cracòvia (Polònia), i Rabat (Marroc).

La pèrdua de la ruta entre Girona i Frankfurt comportarà una davallada del nombre de passatgers d'aquesta nacionalitat a les instal·lacions gironines. De fet, aquest vol ha transportat de mitjana unes 2.500 persones durant l'anterior temporada hivernal. Aquesta xifra representa la meitat de tots els alemanys que han trepitjat la terminal gironina a l'hivern. L'altra meitat de passatgers ha arribat amb la ruta amb Baden-Baden, una ciutat alemanya propera a França, i que es manté de cara a l'octubre.

Recuperació de l'Alguer

La companyia de baix cost irlandesa va anunciar ahir que recuperaria un dels destins més reclamats, la connexió amb l'Alguer, programant tres vols setmanals amb el municipi de la Sardenya des de l'octubre. D'aquesta manera, l'aerolínia tornarà a programar una ruta que es va perdre el març de 2016, després de 12 anys de funcionament. Concretament, aquesta connexió portava uns 100.000 passatgers a l'any.

Amb la nova programació, Ryanair preveu transportar 1,4 milions de passatgers durant el 2019, una xifra similar al nombre de viatgers registrats l'any 2018. Les previsions de la companyia també indiquen que aquesta programació donarà feina a 1.060 persones. Els vols de la temporada d'hivern ja estan a la venda i ja es poden reservar els primers vols fins el març de 2020.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook