Per setè any consecutiu, l'Associació d'Amics de la Música de Girona i la Fundació Oncolliga Girona organitzen un festival benèfic amb una doble vesant, festiva i solidària. Enguany comptarà amb un concert d'obertura a càrrec de Heavy per Xics, i posteriorment, hi haurà un concert de versions amb grups combinats d'entre més de cinquanta músics col·laboratoris. Per obrir la festa a tota la família, s'ha traslladat a un espai i un horari pensat pel públic familiar: el centre cívic de Porqueres a les sis de la tarda.

La cita, prevista pel 6 d'abril, es duu a terme gràcies a la col·laboració desinteressada d'un nombrós grup de músics amateurs i professionals de Girona i rodalies, així com al suport que petits establiments i empreses locals ens ofereixen any rere any amb aportacions de caire material (beure, ajuts publicitaris, espai d'assaig, etc) i que permeten que la recaptació de la taquilla i els beneficis del servei de bar es destinin íntegrament a l'entitat.

Treball en equip

L'esdeveniment consta de dues parts diferenciades: per una banda, l'actuació de Heavy per Xics, perquè els espectadors més menuts puguin ballar, i per l'altra, el concert de versions.

No es tracta d'una jam session, on els músics improvisen lliurement durant una estona, si no que és fruït d'una feina continuada i diverses trobades i assajos previs.

L'organització facilita i coordina les trobades i assajos entre els diferents grups uns mesos abans del festival; una tasca preparatòria finalitza en un assaig general. «El resultat de tot plegat és una festa insòlita i peculiar, que junta sobre l'escenari músics que tenen dues coses en comú: la passió pel Rock i les ganes de col·laborar», assenyala l'organització.

En la vetllada solidària també hi participarà el grup de percussió infantil Els Cornuts de Cornellà i els Dj's Drinkin' brothers, que tancaran la festa amb una sessió de clàssics.