El conjunt musical Orpheus XXI, ideat pel mestre Jordi Savall i integrat per músics professionals immigrants i refugiats aproparà la música a la residència geriàtrica de la Fundació Hospital de Puigcerdà i a l'hospital transfronterer de la Cerdanya.

Els dos concerts seran el dilluns 1 d'abril. El primer, a les 11 del matí, se celebrarà al geriàtric, tant per als usuaris com per als treballadors del centre, mentre que a la tarda, la música es traslladarà a l'hospital de la Cerdanya per als pacients d'hemodiàlisi.

Els dos concerts formen part del projecte social de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga de Jordi Savall, que sota el nom El Somni d'Orfeu pretén apropar la música a aquelles persones que més ho necessiten i a aquells espais on no és habitual la seva presència.

Presons i centres sanitaris

El projecte social de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, que reivindica el poder transformador de la música, es desenvolupa arreu de Catalunya, en centres penitenciaris, socials i hospitalaris, així com a barris d'actuació preferent.

Gràcies a la col·laboració de la Diputació de Girona aquest projecte s'impulsa també a diversos centres hospitalaris i penitenciaris de la demarcació, com a l'hospital Josep Trueta de Girona i a la presó del Puig de les Basses de Figuera, on Savall actuarà el dia 24 d'abril.