La Universitat de Girona (UdG) promourà tota la setmana vinent els hàbits de vida saludables en la Setmana de la Salut, que se celebra coincidint amb el Dia Mundial de l'Activitat Física, que es commemora cada 6 d'abril, i el Dia Mundial de la Salut, previst per a l'endemà.

Sota el lema «Cuida't, comptem amb tu», el programa cerca la reflexió sobre els beneficis d'un estil de vida saludable basat en el benestar emocional, l'activitat física i l'alimentació.

Unes bones condicions de treball i la creació d'entorns de treball que facilitin l'adopció d'hàbits saludables es relacionen amb una millora de la productivitat de les organitzacions i una millora en l'estat de salut i benestar dels treballadors.

Per això, i per tal de promocionar els hàbits saludables entre la comunitat universitària i també entre la societat gironina, la Setmana de la Salut inclou activitats, tallers i conferències gratuïtes en els diferents campus.

El programa ofereix activitats relacionades amb el benestar emocional, amb sessions de mindfulness; amb l'activitat física, amb nombroses propostes des de ioga fins a fitness i arts marcials; i l'alimentació, amb un taller de carmanyola saludable, entre d'altres propostes.

Tres conferències

En el marc de les activitats, tindran lloc tres conferències. La primera, el 3 d'abril, es titula Claus per una alimentació saludable, al menjador dels estudiants del Campus de Montilivi. L'especialista en nutrició i dietètica i coach nutricional, Marta Sureda, explicarà la diferència entre nutrició i alimentació i ensenyarà a destriar entre l'excés d'informació que ens envolta.

El 4 d'abril, el psicòleg del Servei d'Atenció Psicològica de la Universitat de Girona, Pep Freixa, desmitificarà l'amor romàntic amb la xerrada Enamorar-se perjudica seriosament la salut, a la Facultat d'Infermeria.

Finalment, el 5 d'abril el doctor en Medicina i Cirurgia i Inspector Mèdic de la Seguretat Social, Víctor Vidal, parlarà sobre El estrés en la sociedad actual. La pandemia del siglo XXI. Està prevista a la sala de graus de la Facultat de Dret i analitzarà en profunditat el «perill» que l'estrès representa per a la salut pública.

El programa de la Setmana de la Salut ha estat coordinat conjuntament entre el Servei d'Esports, la Unitat de Compromís Social i l'Oficina de Salut.

Aquests serveis de la universitat també acaben d'estrenar una pàgina web per facilitar recomanacions i consells a l'entorn de la salut.