Els veïns de l'avinguda Sant Jordi van decidir convocar un tall de trànsit en una reunió que va tenir lloc ahir al vespre al centre cívic del barri de Sant Cristòfor i Masbernat. El tall es farà en forma de manifestació i tindrà lloc el dimecres, dia 3 d'abril.

Es tracta del dia del desè aniversari de la posada en servei dels túnels de Bracons. Va ser quan el trànsit pel vial va tenir un increment de vehicles provinents de la part de Barcelona.

El tall de trànsit serà la principal mesura de protesta per les molèsties que pateixen des de fa dècades. Es queixen de sorolls, contaminació, de vibracions, d'accidents de gravetat i d'altres.

L'avinguda fa la funció de vial per on circulen uns 20.000 vehicles diaris, una part dels quals són camions de gran tonatge i de transport de bestiar.

Tal com havien anunciat uns dies abans, els veïns van constituir una plataforma que també ha demanat que l'Ajuntament estudiï fer pagar peatge als sectors empresarials que fan servir l'avinguda per travessar Olot de banda a banda. També han valorat portar el problema al Síndic de Greuges o als jutjats. Els veïns argumenten que van pagar i paguen per viure en un carrer i es troben que viuen en un vial.

La situació del vial Sant Jordi va estar present en el ple de l'Ajuntament d'Olot d'anit. L'alcalde, Josep Maria Corominas, va respondre a les propostes de Xavier Garcia (OeC) i va recordar que ahir al matí va començar una acció de millora del ferm. L'alcalde també va indicar que durant el matí d'ahir s'havia reunit amb els veïns. Segons ell, el Departament de Territori i Sostenibilitat és conscient que a Olot els carrers fan la funció de travessera i va assegurar que el departament aviat farà una proposta de millora consistent.