Els serveis mínims de la vaga dels centres de la sanitat concertada de Catalunya per als dies 3, 4 i 5 abril, que apliquen el conveni SISCAT, garanteixen els serveis d'urgències i els tractaments de ràdio i quimioteràpia, entre d'altres.

Els sindicats majoritaris en la sanitat concertada CCOO, UGT i SATSE han convocat una vaga per a la setmana vinent perquè consideren que si hi ha diners per millorar les condicions laborals dels metges, com han pactat les patronals del sector amb Metges de CatalunyaMetges de Catalunya, també s'han de negociar millores per a la resta del personal sanitari.

En el cas de les comarques gironines, el sector concertat comprén tots els hospitals de la xarxa pública excepte l'hospital Josep Trueta de Girona, que depèn de l'ICS, i els centres d'atenció primària que presten servei al 34% de la població i que estan gestionats per entitats com la Corporació de Salut del Maresme i la Selva o la Fundació Salut Empordà, per exemple.

Segons l'ordre del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, els serveis mínims de la vaga també garanteixen el normal funcionament de les unitats d'atencions i vigilància intensives, coronàries, hemodiàlisi, neonatologia, parts i l'activitat quirúrgica inajornable derivada de l'atenció urgent i greu.

En els centres d'atenció primària, les urgències també s'atendran i, a la resta, el servei es prestarà amb un quart de la plantilla durant les dues primeres jornades de vaga i amb un terç de la plantilla a partir del tercer dia.

El transport sanitari atendrà totes les urgències sanitàries per a tractaments oncològics, diàlisi i d'oxigenoteràpia, així com proves que siguin urgents a criteri del facultatiu.

L'ordre estableix que la direcció dels centres sanitaris afectats, una vegada escoltat el comitè de vaga, ha de determinar el personal estrictament necessari per al funcionament dels serveis mínims anteriors.