Els Mososs d'Esquadra han detingut tres persones per cultivar marihuana en una casa de Bescanó i punxar la llum. La policia, quan van fer l'entrada a l'immoble de la urbanització de Mas Llunès hi van trobar 639 plantes amb tots els estris necessaris pel seu cultiu.

Els detinguts són un home i una dona, de 22 i 24 anys, de nacionalitat espanyola i hondurenya, veïns de Torroella de Montgrí i de la Cellera de Ter.

Han quedat arrestats com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Els detinguts, el dia 21 de març van passar l'endemà a disposició judicial i el jutge els va deixar en llibetat amb càrrecs. Tota la investigació va començar quan a finals del mes de gener els Mossos van tenir coneixement, gràcies a la col·laboració ciutadana, que en un habitatge de la urbanització de Mas Llunès de Bescanó hi hauria una plantació de marihuana.

La Unitat d'Investigació de la comissaria de Girona es va fer càrrec del cas i va començar a indagar sobre aquest domicili, una casa a quatre vents i de tres plantes envoltada per una tanca metàl·lica.

La llum estava punxada

Durant la investigació els agents van observar que hi havia una connexió directa de l'electricitat a un pal de formigó situat en un dels laterals de la finca. L'empresa elèctrica va constatar que s'estava produint una defraudació de fluid elèctric.

Segons informa la policia, les finestres també estaven tapades amb cortines de plàstic, i de dins es desprenia una forta olor a marihuana. A l'interior hi van localitzar una plantació de 639 plantes de marihuana i tot els estris necessaris per al seu cultiu. També van intervenir 3.500 euros en efectiu i diversa documentació de 10 partides i anotacions d'enviaments de diners a Hondures que ascendien a 59.000 euros.

El dia 21 de març van detenir els presumptes responsables de la plantació. Els detinguts, dos d'ells amb antecedents, van passar el dia 22 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La droga més estesa

La marihuana és la droga que més comissa la policia a les comarques gironines i sovint se'n localitza en cases, zones industrials i, fins i tot, enmig de camps de conreu o a la vora de rius en zones de difícil accés.