30 de març de 2019
30.03.2019
Diari de Girona

Intervenció. SOS Costa Brava va demanar al Parlament un organisme específic

30.03.2019 | 00:46
Intervenció. SOS Costa Brava va demanar al Parlament un organisme específic

Dimecres passat, SOS Costa Brava va reclamar a la Generalitat la creació d'un organisme que compri terrenys al litoral gironí amb l'objectiu de protegir-los i evitar que s'hi pugui edificar.

Davant la Comissió de Territori del Parlament, l'advocat de l'entitat, Eduard de Ribot, va considerar que aquesta figura seria «molt útil» i va proposar que part del que es recapta amb la taxa turística es destini a comprar parcel·les.

De Ribot també va criticar que la moratòria de llicències queda coixa, perquè no ha aturat obres com la de sa Guarda a Cadaqués, i va reclamar que el pla director sigui «efectiu» i permeti fer «desclassificacions massives de sòls». En aquest sentit, el conseller de Damià Calvet va assegurar que el projecte inicial compta amb «moltes correccions» fetes per part d'Urbanisme.

Davant dels parlamentaris catalans, l'advocat va comparar la situació de la Costa Brava amb «el Titanic» i va alertar que els divuit projectes urbanístics que l'amenacen són només «la punta visible de l'iceberg» que el va fer naufragar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook