Vilobí d'Onyar ha posat en marxa en fase de prova el nou espai Coworking El Sindicat. Es tracta d'unes instal·lacions que tenen per objectiu incentivar l'activitat emprenedora al municipi i promoure una cultura econòmica col·laborativa.

Els coworkings són, per definició, espais per treballar i compartir projectes i activitats empresarials. L'espai de Vilobí és el tercer de titularitat pública que es posa en funcionament a la comarca de La Selva, on ja hi ha funcionant El Centre-Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners i l'Escorxador de Vidreres.

A banda de fer una crida a emprenedors del municipi perquè utilitzin aquest espai, el Coworking El Sindicat es posa en marxa amb la idea de fer una proposta interessant i de proximitat als empresaris que ja utilitzen aquest tipus d'infrastructures a altres llocs de la comarca. L'objectiu, segons explica l'Ajuntament en un comunicat, és que el converteixin en el seu coworking de referència o, si més no, el puguin utilitzar com a suport a les seves necessitats empresarials.

Els serveis que ofereix el Coworking El Sindicat inclouen un espai per a treballar, una sala de reunions amb projector i un espai office amb màquines de cafè, refrescos i menjar. També hi ha connexió a internet d'alta velocitat. En aquesta fase inicial, l'horari del nou espai és de les quatre a les set de la tarda. A més, per a tots els usuaris que s'hi apuntin ara l'accés serà gratuït fins que s'aprovin els preus públics el mes de juny.