Sis persones han mort a les carreteres gironines, entre aquests, la meitat han formen part col·lectius vulerables: com són un ciclista i dos motoristes.

De gener a març han perdut la vida una persona menys a les vies interurbanes que el mateix trimestre de 2018.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha fet balanç avui dels primers tres mesos de l'any i les dades sobre les comarques de Girona mostren que si es va fins a l'any 2010, durant aquell any van perdre la vida més del doble de persones que enguany. En concret,13.

Els sis morts d'aquest 2019 han perdut la vida com a resultat de sis sinistres viaris Cal destacar que dos dels morts anaven en moto, un era un ciclista i la resta, en cotxes.

Els accidents de trànsit han suposat, segons el SCT a tot Catalunya, la mort de 36 persones en 35 accidents mortals a les carreteres catalanes. Això represnta, destaquen, una víctima mortal cada tres dies, aproximadament.

Amb tot però, el nombre de víctimes mortals representa un decrement del -28% respecte al mateix període de l'any passat. Malgrat aquesta disminució en la sinistralitat, el Servei Català de Trànsit alerta que no s'ha d'abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència per prevenir qualsevol incidència a la carretera.

De les 36 persones mortes, un terç són col·lectius vulnerables: set motoristes -dos d'ells a Girona-, dos ciclistes i tres vianants. No obstant, el nombre de motoristes morts enguany s'ha reduït a la meitat respecte a l'any passat (14), tot i les setmanes continuades de bon temps que estem tenint.

Pel que fa a l'edat de les víctimes mortals, destaca que 13 dels 36 morts en accident tenen més de 65 anys.

I pel que fa als dies de la setmana, 26 dels 36 morts han patit l'accident entre divendres i diumenge. A més, convé destacar que quasi la meitat dels accidents han tingut lloc a la tarda.

Vuit morts a Girona, dos en vies urbanes

A banda de les vies interurbanes, cal recordar que aquest mes passat han perdut la vida dues persones d'edat avançada (Ripoll i Olot) com a conseqüència d'un atropellament en via urbana.