La Direcció General de Joventut (DGJ) ha obert les preinscripcions a un total de 1.287 places per a 63 camps de treball que organitza aquest estiu a Catalunya, catorze dels quals es faran a les comarques gironines. L'oferta augmenta en 69 el nombre de places respecte de l'estiu passat, amb quatre camps de treball més i la incorporació de catorze camps inèdits, mentre que la resta són una continuació de projectes ja iniciats en campanyes anteriors.

Del total de 63 camps que s'ofereixen a Catalunya, 44 són per a joves catalans, tres són d'intercanvi per a joves de tot l'estat i setze són camps d'abast internacional.

Per tipologies, els més nombrosos són els relacionats amb el medi ambient (20), seguits dels d'arqueologia (14) i patrimoni (12). Entre les novetats d'enguany hi ha l'activitat «Tocats per la tramuntana: gestió de la biodiversitat al Cap de Creus», a la Selva de Mar.

Els joves d'entre 14 i 29 anys interessats en participar-hi poden fer la seva preinscripció fins el 9 d'abril. L'adjudicació de les places es farà per sorteig el 12 d'abril.