La Diputació de Girona i el Consell Insular de Formentera col·laboraran en matèria de control intern a les entitats locals, àmbit en què l'ens provincial gironí porta temps treballant.

La Diputació gironina ofereix a les entitats locals de la demarcació, especialment a les de menys població i per tant menor capacitat econòmica i de gestió, un servei d'assistència per tal de millorar el seu exercici del control intern. Per a fer-ho, compta amb material com ara un inventari d'actuacions subjectes a fiscalització o intervencions, models d'informes resultats de l'exercici de fiscalització o models de documents necessaris per a l'exercici del control financer, entre altres documents.

Ara, el Consell Insular de Formentera ha considerat que aquest material li pot ser útil i el pot utilitzar, de manera que li permetria estalviar recursos. D'altra banda, el trasllat de l'experiència d'aquest exercici de control intern al Consell Insular de Formenera pot suposar noves millores i adaptacions, fet que pot beneficiar a la Diputació gironina. Per aquest motiu, els dos organismes han signat un conveni per tal de compartir els seus coneixements i experiències. La vigència de l'acord serà de quatre anys, prorrogables per quatre anys més.

Actualitzar i millorar

D'aquesta manera, la Diputació es compromet a facilitar i mantenir actualitzar el material necessari per a l'exercici de la funció interventora i el control financer. A més, en tot moment la Diputació gironina conservarà la propietat intel·lectual del coneixement transferit.

Per la seva banda, el Consell Insular de Formentera s'ha compromès a utilitzar la informació de la Diputació només per al desenvolupament de tasques de control intern del seu sector institucional, sense cedir-les a tercers; vetllar per tal que l'ús del coneixement transferit per la Diputació de Girona conservi la referència d'autor i es reservi a la finalitat autoritzada i remetre a l'ens provincial gironí una memòria que acrediti l'aplicació, la utilització i el grau d'implantació del coneixement, aportant propostes de millora quan es consideri oportú.