Porqueres va realitzar durant el mes de març una campanya educativa i de sensibilització titulada «Volem l'aigua neta» per promoure la netedat de les aigües municipals, ja sigui les del clavegueram com les dels rius, amb un repte essencial: conscienciar la població dels importants problemes que genera llençar tovalloletes En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Porqueres, Jordi Burch, subratlla que «les tovalloletes són un residu que no es desfà, que s'enganxa a la maquinària de la depuradora i a les arrels dels arbres dels rius -si l'aigua del clavegueram es desborda per fortes pluges-, fet que provoca problemes de gestió i grans costos econòmics».

La depuradora d'aigües residuals EDAR de Banyoles-El Terri, l'Escola l'Entorn de Porqueres i l'àrea de Medi Ambient del consistori han estat els impulsors de la iniciativa. Burch destaca que l'origen de l'actuació prové de la inquietud dels tècnics de la depuradora en veure la gran quantitat de tovalloletes que cada dia es troben a les aigües del clavegueram que han de depurar. Burch va explicar en un comunicat que, «com cada dos anys, l'escola l'Entorn celebra el dia de la Festa del Medi Ambient, coincidint enguany amb el Dia Mundial de l'Aigua (el 22 de març)». També va ressaltar que «per tal que aquest acte no sigui una actuació aïllada, s'han planificat un seguit d'actuacions de conscienciació».

Activitats programades

El regidor de Medi Ambient apunta que durant la setmana del 22 de març, a l'escola es van realitzar diverses activitats, com ara visites a la depuradora, que es volen repetir cada any, tallers i, pels més petits, jocs relacionats amb l'aigua. La darrera actuació que va servir per cloure el projecte i que es va realitzar l'última setmana de març va consistir a elaborar cartells sobre el problema de la gestió de l'aigua per part dels alumnes i repartir-los arreu del poble.