El codi de gestió de l'Europace va obtenir la confiança de tots els grups en l'últim ple de l'Ajuntament d'Olot. Es tracta d'un mecanisme de finançament privat però amb suport públic destinat a facilitar les rehabilitacions d'edificis sobre la base de models sostenibles.

La regidora d'Hisenda de l'Ajuntament d'Olot, Montserrat Torras, ha definit que quan s'apliqui serà una oficina on el ciutadà podrà demanar un projecte de millora de la casa on viu. Per exemple, podrà demanar un pla per posar obertures d'alumini amb vidres dobles o plaques solars.

A l'oficina li redactaran un pla i li facilitaran un finançament còmode en la mesura de les possibilitats econòmiques del ciutadà. La previsió és que l'Europace beneficiï els sectors professionals lligats a la rehabilitació d'edificis i a les energies sostenibles.

Segons va explicar la regidora al ple, Olot ha estat escollit per la Unió Europea un sistema de finançament que ja ha estat provat amb èxit a Califòrnia. Els factors que han fet d'Olot ciutat pilot, segons la regidora, són projectes com la xarxa espavilada, el fet d'estar integrada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i estar adherida al pacte d'alcalde dels municipis d'Europa.

El problema és que la normativa estatal actual no permet una col·laboració activa entre els àmbits públic i privat per desenvolupar Europace però volen canviar-la ben aviat.