Una vuitantena de persones van assistir divendres a la cinquena edició de les jornades Sumem que es va celebrar a la Fundació Eduard Soler de Ripoll. Estan organitzades per l'hospital de Campdevànol i les entitats de la comarca. Des de l'organització en fan una molt bona valoració i asseguren la continuïtat d'unes jornades que ja estan plenament consolidades.

La jornada va començar a les 9 del matí amb la benvinguda de les autoritats, on el delegat territorial de Salut i gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, entre altres, va destacar la intenció del Departament de Salut «de posar el pacient en el centre del sistema». Xavier Burjons, cap de la Unitat en Atenció al Ciutadà i Comunicació de la Regió Sanitària va explicar l'eConsulta. Una eina que al Ripollès es posarà en funcionament a les àrees bàsiques de Camprodon, Sant Joan i Ripoll.

La resta de la jornada va consistir en conferències de les entitats com la de l'Associació de Malalts amb Alzheimer i Altres Demències (FADES), que celebra els 18 anys. L'Estètica Oncològica Integral també va ser un dels temes que va generar més interès.