Porqueres serà el 5 de maig la seu de la primera Cursa de la Dona del Pla de l'Estany, organitzada per la delegació local de la Fundació Oncolliga Girona per recollir fons per ajudar els malalts de càncer i els seus familiars. L'esdeveniment compta amb el suport de l'Ajuntament de Porqueres, el Consell Comarcal i amb la col·laboració dels alumnes de 3r d'ESO de l'institut Pla de l'Estany de Banyoles, que hi participen dins del programa de serveis comunitaris que fan al llarg del curs. Els estudiants han treballat en el disseny de la samarreta i el cartell promocional, així com en la difusió de la cursa pels diferents pobles de la comarca.

«L'Oncolliga cada dia atén més usuaris i necessita més recursos per donar-hi resposta, per això ens vam animar a tirar endavant aquesta iniciativa», explica Àngels Felip, membre de la delegació jove d'Oncolliga a Porqueres, que afegeix que l'han fet extensible a tota la comarca «per tenir més ressò i arribar a més gent, independentment d'on s'organitzi».

La cursa proposa un recorregut de 5 km, amb sortida i arribada al Pavelló Municipal de Porqueres. L'itinerari passarà pels municipis de Porqueres, Cornellà del Terri i Camós.

Els organitzadors han volgut destacar que es tracta d'un recorregut apte per a tothom, sigui quina sigui la seva edat o condició física.

«Hi poden participar totes les generacions de dones de la família, des de la neta fins a l'àvia», assenyalen. Per arrodonir aquesta jornada d'esport i solidaritat en femení, hi haurà una sessió de zumba a l'arribada, dirigida per Judit Reina.

El preu de la inscripció és de 10 euros i es pot fer on-line fins al 28 d'abril al web d'Oncolliga: www.oncolligagirona.cat. Totes les inscrites rebran una samarreta commemorativa de la cursa.