Renfe-SNCF en Cooperació, Toulouse Métropole i l'Oficina de Turisme de Tolosa de Llenguadoc van presentar ahir l'oferta de trens que connecten les ciutats de Barcelona i Tolosa d'abril a setembre, passant per les estacions de Girona, Figueres, Perpinyà i Carcassona. Segons les previsions per a aquest 2019, els responsables de la ruta preveuen que el nombre de viatgers d'aquest trajecte creixi un 30%. Aquestes dades es van exposar ahir en el marc de la presentació oficial de l'inici dels trajectes de Renfe entre Catalunya i les ciutats franceses a l'Hotel la Cour des Consuls, de Tolosa de Llenguadoc.

Renfe-SNCF va anunciar ahir que recuperava la connexió directa entre Catalunya i les ciutats de Perpinyà, Carcassona i Tolosa de Llenguadoc a través dels trens TGV Euroduplex de gran capacitat, que compten amb 509 places, amb l'objectiu de satisfer la demanda d'aquest recorregut en els propers mesos. Segons indica Renfe a través d'un comunicat, respecte al 2018, «més del 50% de la demanda es concentra en els mesos de juliol i agost, i el 96% dels clients van viatjar per oci o turisme, o bé per una finalitat privada». Pel que fa al país de residència, Renfe apunta que la majoria de viatgers entre Catalunya i Tolosa «són francesos (48%), seguits de viatgers d'altres països que no són ni França ni Espanya (35%) i finalment viatgers espanyols (17%)».

L'organisme estatal de transport ferroviari destaca l'assistència a la presentació oficial de la ruta del director general d'Elipsos Internacional (Renfe-SNCF en Cooperació), Yann Monod; la vicepresidenta de Toulouse Métropole, de l'Agència de Promoció de Toulouse Métropol i encarregada de Turisme, Sylvie Rouillon Valdiguié, juntament amb l'alcalde de Tolosa de Llenguadoc, Jean-Luc Moudenc. y de la Sra. Sylvie Rouillon Valdiguié, Vicepresidenta de Toulouse Métropole, Vicepresidenta de la Agencia de Promoción de Toulouse Métropoley encargada de Turismo junto al Sr. Jean-Luc Moudenc - Alcalde de Toulouse.