La cinquena edició d'«Els bombers t'acompanyen a donar sang» ha sumat un total de 2.505 donacions, d'aquestes, 873 són de les comarques de Girona. Aquesta és el resultat de les campanyes de donació del mes de març.

Els Bombers asseguren que encara manquen tres jornades programades per al mes d'abril, dues a la província de Girona, però la iniciativa organitzada per Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang ja ha superat l'objectiu de les 2.000 donacions que ajudaran a mantenir un nivell òptim de les reserves abans de Setmana Santa.

Els dos últims punts de les comarques de Girona on es farà la campanya són Cassà de la Selva (13 d'abril) i Camprodon (20 d'abril). A la província, hi hauran participat nou municipis en aquesta campanya: Girona, Figueres, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners, Cassà de la Selva, Camprodon, Palamós, Torroella de Montgrí i Roses.

Els Bombers, en un comunicat, destaquen que a més de les donacions, cal destacar que més de 300 persones de Catalunya han anat a donar sang però no han pogut per algun motiu (hemoglobina baixa, per exemple), i que quasi 500 persones han donat sang per primera vegada.

Totes les jornades han comptat amb la dinamització de Bombers de la Generalitat, amb exhibicions de vehicles i equipaments, exercicis de rescat o d'excarceració en accidents de trànsit, entre d'altres.