08 de abril de 2019
08.04.2019
Diari de Girona

La consellera d'Empresa visita un dels càmpings que té espais clausurats a Blanes

La problemàtica de les parcel·les precintades per accions il·legals centra la trobada en la qual també participa Miquel Gotanegra

07.04.2019 | 23:14
La consellera d'Empresa visita un dels càmpings que té espais clausurats a Blanes

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, el president de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra, el president de l'Associació de Càmpings de Blanes i gerent del càmping Bella Terra de Blanes, Josep Ametller, l'administradora del càmping Bella Terra, Maria Mercè Ametller i un representant dels treballadors dels càmpings i membre de Junts per Blanes, Nacho Codina, es van reunir dissabte a Blanes en una trobada promoguda per la plataforma Junts per Blanes.

Durant una passejada pel càmping Bella Terra, la consellera va poder visitar les zones que ara mateix estan tancades, i va parlar de la problemàtica que suposa tant amb els representants de la patronal i els treballadors com amb l'alcaldable de Junts per Blanes Mia Ametller i l'exalcalde socialista, ara incorporat a la mateixa candidatura, Miquel Lupiáñez.

La reunió va coincidir amb el primer dia d'obertura del Bella Terra aquest 2019 i totes les parts van convenir en la importància que el sector turístic té per Blanes, i es van exhortar a trobar una solució que sigui beneficiosa pel conjunt de la població, en referència a les zones ara clausurades.

Durant la jornada, Chacón també va visitar la indústria Peixos Ros, acompanyada per la família propietària de l'empresa, on va poder conèixer els seus plans d'expansió i de futur. La consellera va acabar la vetllada admirant la Ruta de l'Art als aparadors, una iniciativa de l'Associació de Botiguers de Blanes Centre inaugurada el mateix dissabte i que consta de 52 aparadors amb obres de 27 artistes blanencs.

Problemàtica de les parcel·les

Diverses parcel·les dels càmpings Blanc d'Eivissa i Bella Terra estan actualment precintades perquè es van fer mitjançant ampliacions il·legals. Després d'haver imposat les corresponents multes, les zones no tenen aquest ús en el POUM vigent.

El passat 25 de gener, la Policia Local de Blanes no va poder accedir al càmping Bella Terra per tancar la part ampliada perquè un representant legal dels propietaris i diversos treballadors van vetar l'entrada, malgrat que s'exposessin a un delicte de desobediència greu a l'autoritat municipal.

Segons va explicar el representant del Bella Terra, ja feia dies que els propietaris havien precintat la zona afectada i que no s'hi realitzava cap activitat ni ús urbanístic.

La problemàtica fa mesos que dura i es remunta a una ordre dictada per l'Ajuntament de Blanes l'octubre passat, que dictava el tancament de l'ampliació il·legal del càmping Blanc d'Eivissa i va provocar una gran preocupació entre els campistes que tenien una parcel·la en la zona il·legal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook