08 de abril de 2019
08.04.2019
Diari de Girona

L'IAS ofereix 14 places per a fer-hi l'especialització

Dimecres l'hospital Santa Caterina acull una jornada de portes obertes per als futurs residents

08.04.2019 | 20:22
La jornada de l'any passat.

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) durà a terme aquest dimecres una jornada de portes per als futurs residents. La jornada, que arrencarà a la 1 a la sala d'actes de l'hospital Santa Caterina, els permetrà conèixer la docència que s'imparteix a la institució per a la formació d'especialistes en psiquiatria (MIR), psicologia clínica (PIR), infermeria especialitzada en salut mental (IIR), llevadores (LLIR) i metges de família (MFiC) en rotació hospitalària.

Durant la jornada, s'oferirà als assistents informació acurada dels plans formatius, una visió global del funcionament de l'IAS i del desenvolupament de la formació sanitària especialitzada al centre, a més de tenir un primer contacte directe amb la cap d'Estudis, els membres de la Comissió de Docència i els actuals residents.

L'oferta docent de l'IAS per a aquest curs 2019-2020 és de 14 places: tres de psiquiatria, dues de psicologia clínica, dues d'infermeria en salut mental, dues de llevadores i cinc de metges de família en rotació a l'Hospital Santa Caterina.

L'IAS disposa de dues unitats docents Multiprofessionals per a la formació d'especialistes i col·labora amb universitats catalanes, especialment amb la Universitat de Girona, centres d'ensenyament i entitats de recerca d'arreu de Catalunya. L'IAS està acreditat com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i Unitat Docent Multiprofessional d'Obstetrícia i Ginecologia. L'any 1996, la Xarxa de Salut Mental va ser acreditada per a la formació d'especialitats en Psiquiatria, l'any 1998 per a la formació de Psicòlegs Clínics i l'any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental.

L'any 2007, l'hospital Santa Caterina va rebre els primers residents per impartir l'especialitat de llevadores, que depenien d'una Unitat Docent única per a tota Catalunya. El 2009 es va obtenir l'acreditació hospitalària per a la formació de residents, que des d'aleshores forma una promoció cada any de Metges de Família en rotació hospitalària i l'any 2014 el Ministeri va acreditar la Unitat Docent Multiprofessional d'Obstetrícia i Ginecologia.

Des que els diferents dispositius han estat acreditats, s'han format a l'IAS més de 190 residents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook