El PSC denuncia el «tancament precipitat» de l'estació d'esquí Vallter 2000, al Ripollès, la setmana passada, abans que arribi la Setmana Santa. Els diputats socialistes Jordi Terrades i Rafael Bruguera van entrar a registre al Parlament ahir al matí unes preguntes per tal que el Govern català els expliqui per quina raó es va tancar totalment l'estació d'esquí de Vallter 2000 el dilluns 1 d'abril; que faciliti la relació de personal fix que té l'estació i si la Generalitat és conscient dels perjudicis pel conjunt de l'economia de la Vall de Camprodon que el tancament «innecessari» de l'estació pot provocar.

Després d'una temporada d'hivern amb més de quatre mesos d'obertura de gran part del domini esquiable de l'estació, Vallter 2000 va tancar la temporada hivernal l'1 d'abril. La decisió, assenyalen des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), es va prendre perquè no hi havia prou neu per garantir la qualitat del servei.

En opinió de Bruguera i Terrades «són moltes les empreses del sector turístic, hosteleria, restauració, apartaments turístics, càmpings, comerços en general, que viuen amb preocupació la incidència que tindrà en els seus negocis el tancament de les pistes d'esquí».

Des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona l'estació, assenyalen que van prendre la setmana passada, amb data 1 d’abril, la decisió de tancar les instal·lacions «perquè no hi havia neu suficient per garantir la pràctica de l’esquí en condicions de qualitat per a l’usuari».

«FGC decideix sempre el tancament de les estacions que gestiona basant-se en un criteri absolutament tècnic», apunta l’empresa pública, i assenyala que abans de dijous decidirà la reobertura o no de la instal·lació en funció si es pot garantir la qualitat del servei.