L'alumnat de biologia de primer d'ESO de tres centres de Llagostera i de Girona ha posat el descobert l'art que amaga la ciència; en concret, els organismes d'aigua d'un afluent del Ter, el Llémena, i l'estany de Banyoles. La vida que hi han observat a través d'un microscopi s'ha plasmat, després d'estudiar-ho, en teles que ara formen part d'una exposició.

«Art i ciència» és el nom del projecte compartit pels instituts de Llagostera, Ermessenda i el col·legi Montessori Palau, aquests dos últims de Girona, del qual es pot veure el resultat a la Biblioteca Ernest Lluch fins el divendres 12 d'abril.

Treball interdisciplinar

La professora de biologia de l'institut de Llagostera, Esther Riera, va explicar que els centres han apostat per incentivar la creativitat dels joves a l'hora de treballar el temari del primer any de secundària obligatòria, en un treball que també ha implicat l'assignatura de plàstica.

Així, durant prop de dos mesos, els joves han treballat al laboratori, han estudiat els organismes, han fet fotografies i esbossos del que han vist per, finalment, pintar-ho en un quadre de 20x20 centímetres tot utilitzant pigments naturals elaborats per ells mateixos. Del microscopi a la tela, és l'efecte buscat i aconseguit en unes pintures circulars emmarcades en negre.