La plataforma ciutadana COET ha arribat a un acord amb les formacions que s'han agrupat sota la candidatura de Junts per Catalunya a Torroella de Montgrí i l'Estartit per presentar-se conjuntament sota aquestes sigles en les properes eleccions municipals. Amb aquesta incorporació, el projecte liderat per Sandra Bartomeus «es consolida com un espai central, transversal i d'arrel municipalista, atès que tres de les quatre formacions que en formen part són projectes amb vocació únicament municipalista», indica el partit de Junts per Catalunya a través d'un comunicat.

Amb aquesta adhesió, la candidatura de Junts per Catalunya a Torroella de Montgrí i l'Estartit es consolida com un espai que agrupa regidors tant de l'actual govern com de l'oposició, amb COET, PDeCAT, Junts per Catalunya i persones procedents de Gent per Torroella, que en les passades eleccions municipals es van quedar a 20 vots d'obtenir un regidor. Junts per Catalunya subratlla que, «des del restabliment de la democràcia, és l'única ocasió en què s'ha aconseguit unir quatre formacions del municipi per defensar un projecte comú».

El portaveu adjunt de COET, David Vergara, ha explicat que «ara s'obre un procés de primàries dins d'aquesta plataforma municipalista per tal de decidir quines persones s'integraran a la candidatura de Junts per Catalunya».

La plataforma COET

Segons apunta Junts per Catalunya, COET és una plataforma ciutadana nascuda el 23 d'abril de l'any 2010. Es tracta d'un projecte cent per cent municipalista, format per persones de Torroella de Montgrí, l'Estartit i les diverses urbanitzacions del municipi, amb l'objectiu de fer arribar la veu dels ciutadans a l'Ajuntament. A tall de recordatori, la plataforma va concórrer per primera vegada a les eleccions municipals l'any 2011, i va obtenir un regidor. L'any 2015 es va presentar per segona vegada, i va doblar vots i va obtenir dos regidors. Segons Junts, des d'aleshores s'ha consolidat com a formació política amb trajectòria i un gran nombre de simpatitzants.