Comissions Obreres (CCOO) i Metges de Catalunya (MC) han estat les dues formacions més votades a les eleccions sindicals de l'Institut Català de la Salut (ICS): CCOO ha aconseguit 11 dels 23 delegats de la junta de personal de l'hospital Josep Trueta de Girona, mentre que MC ha aconseguit set representants en la junta d'atenció primària.

En les eleccions, celebrades durant tota la jornada de dimecres, estaven cridats a votar 1.871 professionals de l'hospital i 1.692 dels ambulatoris.

Al Trueta la participació va ser del 52,3%, amb 979 vots. CCOO revalida el primer lloc a la junta, amb 409 vots i passant de 9 a 11 representants, amb «el millor resultat de la seva història, segons destacava ahir Maria Àngels Rodríguez», que encapçala la llista de Comissions. Per darrere queden MC (4), Satse (4), Catac-CTS (2) i la Intersindical-CSC, que irromp a la junta de personal de l'hospital gironí amb 2 delegats.

A l'atenció primària, la participació va ser gairebé del 61%, amb 1034 vots emesos en les onze taules habilitades a Girona. Metges de Catalunya, que darrerament ha impulsat la mobilització del col·lectiu mèdic, repeteix els set delegats del 2015, amb 310 vots, per davant d'UGT (5), Satse (5), la Intersindical-CSS (4) i CCOO (2).