Quinze persones, algunes d'elles menors, van ser desallotjades per causa de l'incendi que es va declarar ahir al matí en el primer pis d'una casa de planta baixa i dos pisos amb el número 76 de l'avinguda Santa Coloma. Quatre de les persones desallotjades van haver de ser traslladades amb ferides de caràcter lleu a l'hospital d'Olot.

Els ferits estaven afectats per inhalació de fum i alguns d'ells per contusions. Part dels habitants del primer pis van escapar de les flames sobre la base de despenjar-se del balcó. Es tracta d'un balcó situat a més de dos metres i mig d'altura respecte a la vorera del carrer.

Un jove jardiner va ajudar dos homes, una dona i nens a baixar del balcó. Al pis hi vivia una família gambiana formada per un matrimoni amb tres fills i dos familiars.

Quan els habitants van ser fora del pis, el jardiner els va deixar el mòbil perquè poguessin trucar al 112. El jove va ser una de les primeres persones que es va adonar del fum que sortia de l'immoble. El fum sortia amb molta intensitat pel balcó del primer pis de la façana de l'avinguda Santa Coloma i també per la part de darrere.

El foc hauria tingut origen en una estufa de butà amb mala combustió i s'hauria escampat pels mobles. Les flames i el fum van afectar de tal manera l'estructura de l'edifici que els arquitectes municipals van decidir apuntalar una paret.

Els Serveis d'Emergències mèdiques i de Benestar Social van tractar les persones desallotjades en l'aparcament del supermercat situat al costat de l'edifici afectat. Entre les persones que eren ateses hi havia mainada i dones del pis superior. També hi havia familiars que s'interessaven pels afectats.

Poc després de donar per acabat l'incendi, David Quintana, sotscap de guàrdia dels Bombers de la Generalitat, va explicar que l'avís havia entrat pel 112 a les 8.47 hores.

La primera dotació que va arribar al lloc de l'incendi va ser la del Parc de Bombers d'Olot. Els Bombers es van trobar que els habitants de la casa ja eren al carrer. Testimonis van apuntar que les persones que escapaven de les flames van rebre auxili dels vianants.

Els Bombers es van trobar amb un foc totalment desenvolupat a la planta primera, sobretot al menjador.

Des de la planta primera, l'incendi s'havia propagat per la planta segona a través del fum i havia afectat l'estructura de formigó.

Un cop les flames van estar apagades, els Bombers van procedir a baixar la temperatura dels murs amb aigua i ventiladors. Quan van haver rebaixat la temperatura dels murs van ventilar els interiors.

Hi van intervenir tres parcs de Bombers amb tres camions, una autoescala i dos vehicles lleugers. També hi van ser la Policia Municipal, els Serveis d'Emergències Mèdiques i els Mossos d'Esquadra.

Els desallotjats no poden tornar a casa i els serveis socials els han allotjat en hostals i en cases de familiars.